Ürün Çekimi

Ürün çekimi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?

Bilim ve teknolojide baş döndüren hızla ilerleyiş ürün pazarlama formatlarını da değiştirdi. Ciddi kurumlar ürünlerini pazarlayabilmek için internet sitelerini kullanmaya başladılar. İnternetten güvenli alış verişin önü da açılınca geniş kitlelere ulaşmak isteyen ürün sahibi firmalar internet üzerinden ürünlerini pazarlamaya başladılar. Ürün pazarlamak için ürün tanıtıcı birkaç cümle yazı yazmak elbette yeterli değil. Ürünün en can alıcı noktası ürün fotoğrafı… Profesyonel çekilmiş bir ürün fotoğrafı ürünün daha kolay satılmasında çok önemli bir rol oynuyor. Bunun farkında olan firmalar profesyonel ürün fotoğraflarını çektirmek için fotoğrafçılarla anlaşıyor. Cazip ücretlerle yapılan ürün çekimlerinin ardından ürünler tanıtıcı birkaç yazı ile ve profesyonel fotoğraflarla internet ortamına aktarılıyor. Ürün fotoğrafçılığı internetin her yere girmesiyle gittikçe yaygınlaştı. Ürün sahibi firmalar ürünlerini en iyi şekilde tanıtmak için ürün fotoğrafçılarına ihtiyaç duyuyorlar. Ürün ve katalog fotoğraf çekimi profesyonel her firmanın pazarlama için yaptığı en önemli yatırımlardan biridir. İster dijital ortamda ürün fotoğraflarını yayınlasınlar, isterlerse de katalog fotoğraf çekimi sonucunda bir katalog oluştursunlar, sonuçta profestonel şekilde şekilmiş ürün resimleri müşterilere ulaşmak için çok önemlidir.

Ürün Çekimi profesyonel bir iştir.

Ürünlerin cep telefonları ile amatörce çekilerek siteye konulması ürünlerin satışında olumlu bir etki oluşturmayacaktır. Ürünün kaliteli ve ucuz olması internet ortamında satışı için yeterli değildir. Ürün hakkında müşteride olumlu bir izlenim bırakmanın yolu ürünün görselliğini profesyonelce ön plana çıkarmaktır.

Basitçe Ürün Çekimi Nasıl Yapılır?

Ürün çekimi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir konulu makalemizde sizlere ürün çekiminde gerekli temel ayarlar ve Photoshoptaki düzenlemeler konusunda bilgi vereceğiz. Ürün çekimi konusu kaliteli fotoğraf çekimi için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Temel basit birkaç püf noktası ile mükemmel ürün çekimleri yapabilirsiniz.

ürün çekimi örneği

Paraflash kullanma imkanı yoksa sabit ışıklar veya masa üstü ışıkları kullanılabilir. Birden fazla ışık yukarıdan ve yandan ışık kullanımı 3 boyutlu fotoğraf çekimi için önemlidir. Tripot ürün çekiminde en gerekli malzemedir. Bunun nedeni sabit ve kolayca ayarlanabilir çekim yapma gerekliliğidir. Ürün çekiminde kullanacağınız yüzey mat ya da parlak olabilir. Özellikle ekstra parlaklık isteyenler için parlak yüzey tercih edilebilir. Çekilecek ürünün yansımasını alt kısımda görmek için parlak yüzey kullanmak gerekli.

Ürün çekiminde paraflash kullanıldığında birden fazla çekim yapmak gerekebilir. Bunun nedeni ışık ayarını istenen düzeye getirmek için denemeler yapmak gerektiğidir.

Stüdyo çekimlerinde enstantane 60  (hız) diyafram ( alan değeri)  11 olacak şekilde sabitlemek ve İSO’yu maksimum 300 kullanmak gerekir. Fotoğrafı çekilecek objeden kameranın lensine bakmak ve ona göre ayar yapmak profesyonel fotoğrafçıların işi.

Ürün çekimi ile birkaç fotoğraf çekildikten sonra elde ettiğiniz en iyi ışık ayarı ile son fotoğrafınızı da çekebilirsiniz.

Sonraki aşamada fotoğrafı photoshop ortamına almak olacaktır. Photoshopta ilk yapılacak iş fotoğrafın beyaz ayarını yapmaktır. Daha sonra kontrast siyah beyaz ayarı  pozlama ayarı yüksek ve düşük ışığı ayarlamak mümkün. Resmin keskinliğini ayarlamak gerekir. Histogram ve kadraj ayarları yapıldıktan sonra filter menüsünde radus ve amount ayarları ön izleme açıkken yapılırsa işlemler kolayca izlenebilir.

Bir Başka açıdan ürün çekimi

Ürün çekim çadırı ürün çekiminde kullanılacak malzemelerden biridir. Farklı renklerde fonlar ve küp halinde açılan beyaz bir bez ürün çekimi için gerekli… Ürün çekimi yapılacağı için ürünü ön plana çıkarmak temel hedefimiz.

Işık Kaynakları:

Ürün çekiminde ışık kaynağı olmazsa olmaz temel elemanlardan biri.  Ürüne derinlik vermek için en az 2 ışık kaynağı gerekiyor. Küçük ürünleri daha yakından almak için yumuşak ışığa ihtiyacınız var. Ürün çekim çadırı parlak ürünler için kullanılmaz.  Bir bardak çekimi yapılacaksa mat alt fon kullanmak yararlı olacaktır.

Ürün çekimi için tavsiye edilen fotoğraf makinesi

Canon 650D  model fotoğraf makinesi en az 2 ışık kaynağı ve çeşitli renklerde fonlarla birlikte mükemmel ürün çekimleri yapabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *